Wijfestival Van Onderop

Zaterdag 17 mei 2014 organiseerde de gemeente Horst aan de Maas het WIJ-festival met een conferentie in ’t Gasthoes en informatiemarkt in de Mèrthal.

 

Zo'n vijftig initiatieven op het gebied van zorg, welzijn en werk presenteerden zich in de Mèrthal. Gelijktijd werden (zorg)professionals in het Gasthoes bijgepraat over vier projecten, nl. Naoberzorgpunt Meerlo, Hegga Metamorfosa Hegelsom, het 10-puntenplan van Wijkcomité Norbertus en GezondheidsCentrum America.

 

Aan het einde van de dag werd het festival afgesloten door wethouder Birgit op de Laak. Zij kreeg een kunstwerk overhandigt dat door initiatieven, burgers en professionals gemaakt is.

 

Producti-es was verantwoordelijk voor de organisatie van het festival.

Foto's Hallo Horst aan de Maas en Inhorst.nl.

 

Reacties:

"Goed georganiseerd, leuke variatie in het aanbod, vele onverwachte, nieuwe ontmoetingen, mooie locatie, goed verlopen, zeker voor een eerste sessie."

"Prachtig om te zien welke mooie initiatieven er ontstaan zijn in Horst aan de Maas. Erg gevarieerd. Ik denk dat er nog veel meer goede voorbeelden zijn. Die kunnen dan volgend keer."

"Wij vonden het een mooi aangeklede en verzorgde merthal, de organisatie was wat dat betreft prima, complimenten hiervoor!"