Cultuureducatie KCJ Venray

Kunstencentrum Jerusalem Venray verzorgde een groot gedeelte van de cultuureducatie in het voortgezet onderwijs van Venray en Horst.

 

Van 2013 - 2016 ondersteunde Producti-es de manager Onderwijs & Projecten op Kunstencentrum Jerusalem. Producti-es hield zich bezig met de projecten voor het voortgezet onderwijs:

  • Musicaldagen Dendron College
  • Interdisciplinair project voor Havo/VWO4 van het Raayland
  • Workshopdag Van de Straat naar het podium voor VMBO2 van het Raayland
  • Rondje Cultuur Dendron College
  • Kunstendagen VMBO 3 van het Raayland.

KCJ zorgt voor HOOGSPANNING op het Raayland

In het najaar van 2014 presenteerde het Raayland in Venray het project 'Hoogspanning'. leerlingen van Havo/Vwo4 volgden ieder drie workshops in een bepaalde discipline, uiteindelijk lieten zij het resultaat zien tijdens een presentatie op vrijdag 5 december in jongerencentrum The B.

Drie weken hebben drie klassen gewerkt aan een eigen filmpje van ongeveer 5 minuten. Deze filmpjes zijn de basis voor de vervolg workshops voor de overige 5 klassen. Elk filmpje werd bewerkt door een muziek, dans en spokenword groep. Uiteindelijk kwamen er negen korte interpretaties die wordt samengevoegd in één voorstelling.

Producti-es was verantwoordelijk voor de productie van het project en de regie van de eindvoorstelling. Deelnemende docenten zijn Karin Groenen (dans), Karin Lucassen (dans), Roel Sanders (beeld), Gijs ter Haar (spoken word), Dorrie Besouw (muziek), Joep van Wegberg (muziek).

Een van de drie filmpjes, gemaakt in het Odapark in Venray.